Home Arrangementer Børnerummet Baggrund Presse Kontakt&BookingQUIZ VIDEO TEGNINGER

SVAR PÅ Sebastians Svære QUIZ


1. - B
Svar: Gazellen kan løbe omkring 90 kmt, mens Geparden kan nå en tophastighed på 100-110 kmt (hvilket kvalificerer den til titlen som verdens hurtigste landdyr!). Det hurtigste dyr i verden er dog Vandrefalken , som kan flyve op til 130 kmt i vandret flugt og opnå en fart på ca. 300 kmt under styrtdyk!


Spørgsmål 2 - C
Svar: Ydding Skovhøj er 172, 54 meter, hvilket burde kvalificere højen til titlen, som Danmarks højeste punkt. Det gør det bare ikke! De øverste 1, 77 meter er rester af en bronzealder-gravhøj og kunstigt lavet. Derfor er Ydding Skovhøjs højeste naturlige punkt kun 170,77 meter!
I lang tid har man regnet Ejer Bavnehøj for at være Danmarks højeste naturlige ”tinde”. Dette ændrede sig i februar 2005, hvor en gruppe forskere fra Nationalmuseet, Københavns Universitet og Kort & Matrikelsstyrelsen foretog en grundig opmåling af højderyggene og kom til en helt ny konklusion: Ejer Bavnehøj er kun 170, 35 meter, mens Møllehøj (som ligger nær Ejer Bavnehøj) er 170, 86 meter. Møllehøj er derfor Danmarks højeste naturlige punkt!


Tredje... C
Svar: Svaret på dette spørgsmål er faktisk ikke helt let at give, da der er flere forskellige slags gifte. Der anvendes desuden forskellige metoder til at måle gift, og de er ikke så let sammenlignelige.
De fleste er enige om, at Indland-Taipanen fra Australien er verdens giftigste slange. Dens bid indeholder således gift nok til at dræbe 250.000 mus! Taipanens gift overgås dog af Pilegift-frøen fra Sydamerika, hvor blot 2 mikrogram gift er nok til at slå et menneske ihjel.
Dette er dog intet mod Dræbergoblen eller Havhvepsen, som den også kaldes. Dræbergoblen indeholder gift nok til at dræbe 60 mennesker og når et menneske stikkes/brændes af en Dræbergoble indtræffer døden som regel inden 10 minutter!
Dræbergoblen betragtes derfor af de fleste som verdens giftigste dyr


Spørgsmål 4= A
Svar: Det var en af de nemme!
Selvom Blåhvalen er verdens største dyr er den, som det vil være de fleste bekendt, ikke en fisk, men derimod et pattedyr. Den Hvide Haj er kendt af de fleste fra diverse skrækfilm, men med en længde på maksimalt 7 meter og en vægt på op til 2.5 tons kommer den ikke i nærheden af Hvalhajen.
Med en vægt på over 40 tons og en længde på over 18 meter er Hvalhajen suverænt verdens største fisk.


Svar på femte spørgsmål: B
Se de fleste ville jo nok gætte på, at Grenen var det nordligste punkt i Danmark! Det er jo det man lærer i skolen (og det plejer jo at være rigtigt!). Det er dog ikke desto mindre helt forkert! Grenen vender nemlig nærmest stik Øst, hvilket betyder at Skagen Nordstrand faktisk er Danmarks nordligste punkt (slå det op på et kort, hvis du ikke tror på det!).

Sjette Svar: B
Svar: Roskilde blev anlagt af vikinger for mere end 1000 år siden og er således en af Danmarks ældste byer. Århus er dog ældre idet nye arkæologiske fund (fund af gammel vikingebebyggelse i området ved Pustervig) viser, at byen har eksisteret siden år 770. Danmarks ældste by er dog Ribe, som er grundlagt i begyndelsen af 700-tallet!

 


Det 7. - B
Svar: Det rigtige svar er TV-tårnet ved Århus, som når en højde af 320 meter !
Hove-senderen er 300 meter , mens Storebæltsbroens pyloner med 254 meters højde kan prale af at være Danmarks højeste bygningsværk (master tæller nemlig ikke som bygningsværker!).


Ottende Svar - B
Svar. Var den for nem?
Svaret er naturligvis Gudenåen, der med sit 158 km lange forløb sætter alle andre danske åer på plads. Susåen er med sine 83 km kun Danmarks femtelængste å og Kongeåen er med sine 58 km kun nr. 6. Nr. 2 og 3 er henholdsvis Storå ( 104 km ) og Varde Å ( 100 km ).


Niende løsning - A
Grævlingen vejer op til 20 kilo og giver dermed Odderen og Ræven baghjul. Både Ræven og Odderen vejer maksimalt omkring 12 kilo. Og så kan den bide!


10. og sidste svar før du skal tælle sammen! - C
Måske det letteste spørgsmål i denne quiz!
Der findes adskillige hajarter i danske farvande (de fleste er temmelig små og ingen af dem er farlige for mennesker!). Af hvaler kender de fleste nok Marsvinet, som vi har en god bestand af, men også delfinen, Hvidnæse, forekommer i landet (dog mest langt fra kysten i Skagerrak og Nordsøen!). Derudover får vi hvert år besøg af andre hvaler af forskellig slags.
Søløver
har vi derimod ikke nogle af. De forekommer i reglen syd for ækvator - om end de også findes i den nordlige del af Stillehavet.
Sebastian Kleins mening om dig, hvis du fik:

0-4 rigtige:"Det er da vist ikke studenterhuen der trykker, hva!?"

5-6 rigtige:"Tjah, du kan vel trøste dig med, at du næppe har en særligt stor studiegæld!"

7-8 rigtige:"Et hæderligt resultat!"

9 rigtige:"Et flot resultat! Du har grund til at være stolt af dig selv!"

10 rigtige:"Utroligt! Det er mig en ære, at have en så stor begavelse på besøg her på hjemmesiden!"